Svečano je bilo u nedjelju, 7. studenoga pod pučkom sv. misom u župi Presvetoga Trojstva u Novom Sarajevu tijekom koje su prisegu izrekli novoimenovani članovi Župnog pastoralnog i ekonomskog vijeća.

Euharistijsko slavlje, uz sudjelovanje oko 100 vjernika, predslavio je kancelar Vrhbosanske nadbiskupije preč. Mladen Kalfić. S njim u koncelebraciji je bio župnik domaćin vlč. Dražen Kustura.

Nakon naviještene Božje riječi uslijedila je prigodna propovijed u kojoj je kancelar Kalfić protumačio misna čitanja. Posebno se osvrnuo na evanđeoski odlomak koji je govorio o siromašnoj udovici koja je u riznicu stavila sav svoj žitak. Kazao je kako je zadivljujuća Isusova pedagogija kojom je odgajao svoje učenike. „Obično mislimo da je Isus izabrao za apostole siromašne ljude, no to nije baš tako. Među njima je bilo ribara koji su imali svoje radnike i plaćali porez, bio je i carinik koji je ubirao taj porez. Probrao je ljude različitih pogleda: liberale i konzervativce, lijeve i desne“, istaknuo je propovjednik te je na primjeru udovice iz evanđelja potaknuo vjernike neka odrede prioritete u svome životu. „Generacija kojoj pripadam ja, 40 plus, je posljednja generacija koja je slušala svoje roditelje i prva generacija koja je počela slušati svoju djecu“, napomenuo je preč. Kalfić te pozvao roditelje i sve koji s djecom rade neka ih odgajaju za prave vrijednosti. „Svijet u kojemu živimo je materijalistički i potrošački. Ako ne paziš lako se uvučeš i pogubiš se“, kazao je kancelar Vrhbosanske nadbiskupije te je na osnovu iskustva jednog ruskog glumca napomenuo kako tijekom života ljudi nauče mnogo ne tako korisnih stvari, ali kako često nedostaju praštanje, ljubav, žrtva. „Sve ono što će nam trebati u vječnosti – ne znamo. A u grobu nema džepova. Što si skupio u duši s tim ćeš i ležati“, zaključno je poručio preč. Kalfić uz ponovni poziv na življenje pravih vrijednosti.

Poslije molitve Vjerovanja preč. Kalfić pročitao je dekret o imenovanju za članove Župnog ekonomskog vijeća: gosp. Marija Krajinugosp. Željka Gudelja i gosp. Ljubomira Jurčevića. Budući da je iz opravdanih razloga gosp. Jurčević bio spriječen biti na sv. misi preostala dvojica članova Ekonomskog vijeća, pojedinačno su izrekla prisegu. Nakon njih to je učinilo i osam od devet članova Pastoralnog vijeća: gosp. Dario Vučićgosp. Dario Perićgđa. Emanuela Buzukgđa. Jelena Brkić Šmigocgđa. Sanela Kozinagosp. Borjan Simićgđa. Sanja Mijatović i s. Neda Kurevija.Nedostajao je opravdano odsutni gosp. Dražen Tomić.

Na kraju sv. mise riječi zahvale kancelaru Kalfiću, kao i članovima Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća izrekao je župnik Kustura. „Koristim ovu prigodu čestitati svim članovima obaju vijeća na njihovim imenovanjima te im zahvaliti na spremnosti što su prihvatili ovu službu te na taj način darovali dio sebe i svoga vremena za župnu zajednicu. Nadam se dobroj i otvorenoj suradnji te realizaciji brojnih aktivnosti na dobrobit svih članova naše župe“, kazao je vlč. Dražen te je okupljene pozvao na zajedničko druženje u župnom pastoralnom centru.

Pratite nas: