U subotu, 21. svibnja 60-ak vjernika iz župe Presvetog Trojstva iz Novog Sarajeva sudjelovalo je na župnom obiteljskom danu i izletu na Palama.
Najprije je u crkvi Sv. Josipa Radnika, jedinoj izgrađenoj od drveta u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, sv. misu predslavio župnik vlč. Dražen Kustura, a oko oltara je posluživao đakon vlč. Josip Papak.

U prigodnoj propovijedi osvrćući se na svetopisamska čitanja od toga dana vlč. Kustura je istaknuo kako se kroz cijelo uskrsno razdoblje čitaju odlomci iz Djela apostolskih. „Mnogi smatraju kako je u njima napisana prva povijest Crkve. Iako iz današnje perspektive na ta vremena gledamo idealistički događaji opisani u njima kazuju kako se prva kršćanska zajednica suočavala s brojnim izazovima i otvorenim pitanjima poput onoga trebaju li kršćani poganskog podrijetla poštovati židovski zakon“, istaknuo je propovjednik te je dodao: „Danas se mnogo govori o sinodalnosti u Crkvi, a sabor u Jeruzalemu je pokazatelj kako je ona utkana u temelje Kristove zajednice.“ Citirajući Sv. Augustina pozvao je vjernike da u nevažnom iskažu slobodu, u bitnome jedinstvo, a u svemu ljubav. „Normalno je da imamo različita mišljenja i poglede. Možda se nekada nećemo složiti po brojnim pitanja, ali ako budemo imali ljubav i poštovanje jedni prema drugima onda ćemo moći izgrađivati našu župnu zajednicu kao jednu veliku obitelj“, zaključio je vlč. Kustura.
Po završetku euharistijskog slavlja, kojega je animirao župni zbor mladih Trinitas, u prekrasnom ambijentu dvorišta crkve na Palama uslijedilo je zajedničko druženje uz roštilj, glazbu i sportske aktivnosti: nogomet, odbojku, stolni tenis, badminton i boćanje.
Opća ocjena sudionika je kako nešto slično treba ponoviti u dogledno vrijeme.

D. K., KT

Pratite nas: