Od 16. do 19. lipnja u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu organizirano je Dječje ljeto za djecu osnovnoškolskog uzrasta od prvog do sedmog razreda. Sudjelovalo ih je svakoga dana 15-ak.
Na svetkovinu Tijelova u jutarnjim satima program je otvoren uz molitvu koju je predmolio župnik vlč. Dražen Kustura. Kroz igru i razne radionice koje je osmislila s. Neda Kurevija zajedno s pojedinim članovima župnog pastoralnog vijeća i nekolicine roditelja djeca koja pohađaju župni vjeronauk imala su prigodu sudjelovati u natjecateljskim igrama poput: između dvije vatre, potezanje užeta, bacanja kamena s ramena, trčanja u vrećama. Uz to su bila aktivna u slikarskoj i kulinarskoj radionici, a vrijeme su provela i u pripremanju igrokaza, pravljenju sladoleda. Neizostavan je bio i kviz znanja o onome što su na vjeronauku učili.

Također su osmislili i kratki program kojega su izveli pred svojim roditeljima poslije pučke sv. mise u nedjelju, 19. lipnja koju je uz sudjelovanje župnika Kusture predslavio vlč. Ivan Rako, profesor na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

D. K.

Pratite nas: