 U tjednu koji je pred nama slavimo:
Uto.: Sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
Sri.: Uzvišenje Sv. Križa, blagdan
Čet.: Blažena Djevica Marija Žalosna
Pet.: Sv. Kornelije, papa i Ciprijan, biskup, mučenici
 Stigao je novi broj „Katoličkog tjednika“ posvećen redovničkom danu. U uvodniku možete pročitati komentar pod naslovom „Prilagodna ili posadašnjenje“, izvještaj s redovničkog dana u Žepču, reportažu iz župe Bistrica… Potičem vas da uzmete, čitate i širite glas u službi nove evangelizacije.
 U sljedeću nedjelju, 18. rujna pod pučkom sv. misom u 11:00 imat ćemo zaziv Duha Svetoga i blagoslov učeničkih torbi na početku nove školske i vjeronaučne godine. Euharistijsko slavlje će pjevanjem i sviranjem animirati bend mladih „Trinitas“ zajedno s djecom. Stoga će djeca imati probu pjevanja u subotu, 17. rujna u 10:00. Molim roditelje da dovedu svoju djecu u subotu, a posebno u nedjelju na sv. misu kako bi s Božjim blagoslovom započeli školsku i vjeronaučnu godinu.
 U župi početkom listopada pokrećemo „Školu sviranja“ za djecu od 6 do 15 godina na kojoj će djeca imati prigodu naučiti svirati gitaru i različite vrste udaraljki. Probe će se održavati u župnom pastoralnom centru ponedjeljkom u 19:00, a djecu je potrebno prijaviti do 25. rujna.
 Odlukom naših biskupa na blagdan Uzvišenja Sv. Križa u srijedu, 14. rujna u nakon večernje sv. mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu na nakanu molitve za mir u Ukrajini. Time ćemo se pridružiti ostalim župama i crkvenim institucijama u BiH u molitvi za mir pa vas pozivam na dolazak.
 U proteklom tjednu preminula je naša župljanka Tomislava Lončar. Pokoj vječni daruj joj, Gospodine!
 Sljedeća nedjelja je Dvadeset i peta kroz godinu. Mise su u redovitim terminima: 9:00, 11:00 i 18:00.

Pratite nas: