Na Dvadeset i petu nedjelju kroz crkvenu godinu, 18. rujna u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu pod pučkom sv. misom bio je zaziv Duha Svetoga i blagoslov torbi na početku nove školske i vjeronaučne godine.
Euharistijsko slavlje predslavio je župnik don Dražen Kustura, a s njim u koncelebraciji bio je i profesor na sarajevskom Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu i vrhbosanski kanonik mons. Pavo Jurišić. Sudjelovao je oko 150 vjernika, od čega je bilo 30-ak djece školskog uzrasta koji su zajedno sa župnim bendom mladih Trinitas animirali sv. misu.

Na početku je nakon uvodnih riječi pozdrava župnik Kustura blagoslovio torbe koje su učenici donijeli, a u prigodnoj propovijedi osvrnuo se na svetopisamska čitanja, koja su pročitali roditelji i prosvjetni djelatnici, te pri tome pozvao sve okupljene da svoje talente, koje je im je Bog dao, razvijaju tako da budu čestiti i pošteni ljudi koji će drugima donositi blagoslov.
„Draga djeco, nalazite se na početku još jedne školske i vjeronaučne godine koja nosi svoje izazove. Bog je svakome od vas darovao određene talente i sposobnosti koje uz pomoć svojih roditelja i nastavnika trebate razvijati. Nekada će vam se činiti kako je neki predmet bespotreban, kako vam ne koristi, kako vas nastavnik/-ca ne voli. Sigurno će biti i napasti varati na testovima, ali na taj način ne varate nikoga drugoga osim sebe. Zato je važno svoje obveze uvijek savjesno i na vrijeme izvršavati, biti u malome vjeran kako bi onda mogli preuzimati veće i odgovornije zadaće i kako bi na taj način vi ovaj svijet učinili boljim i poštenijim nego je on sada. Samo na taj način ćete osjetiti i Božji blagoslov u svome živote te ćete izrasti u čestite i poštene ljude“, poručio je don Kustura.
Inače, župa u Novom Sarajevu broji oko 1 800 vjernika. Od toga broja 80-ak je djece školskog i predškolskog uzrasta. Od toga broja župni vjeronauk kroz sve razrede osnovne škole pohađa 46 vjeroučenika.
D. K., KT

Pratite nas: