U subotu, 15. listopada 57 vjernika iz župe Presvetog Trojstva iz Novog Sarajeva predvođeni župnikom vlč. Draženom Kusturom hodočastilo je u Hercegovinu, točnije u: Međugorje, Šiljevišta, Humac te su posjetili Kravice.

Hodočasnici su najprije bili u Međugorju gdje su imali slobodno vrijeme za obaviti osobnu pobožnost i pristupiti sakramentu pomirenja nakon čega su otišli u rodno mjesto Sluge Božjega Petra Barbarića u Šiljevištu, u župi Klobuk. Tamo ih je dočekao vlč. Josip Dedić koji je i predslavio sv. misu u koncelebraciji sa župnikom Kusturom koju su pjevanjem i sviranjem animirali članovi župnog benda mladih Trinitas iz Novog Sarajeva.
Po završetku euharistijskog slavlja vlč. Dedić upoznao je prisutne s pojedinostima iz života Petra Barbarića te s razvojem memorijalnog centra u njegovom rodnom mjestu. Uslijedilo je zajedničko druženje uz obiteljski stol nakon čega su hodočasnici posjetili franjevački samostan Sv. Ante na Humcu gdje ih je dočekao gvardijan fra Dario Dodig. On je hodočasnicima iz Sarajeva progovorio o povijesti franjevaca i crkve na Humcu te im pokazao galeriju Majka koja se nalazi u sklopu samostana.

Posljednja stanica jednodnevnog izleta u Hercegovinu bio je obilazak nadaleko poznatih slapova na Kravicama poslije čega je uslijedio povratak u glavni grad BiH.

Opća ocjena sudionika je kako je hodočašće bila dobra svojevrsna duhovna obnova te su izrazili želju da se i u budućnosti slične aktivnosti realiziraju.
D. K.

Pratite nas: