U župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u srijedu, 9. studenoga održan je drugi koncert u ciklusu „KoncertiDA“ na kojem su nastupili sopranistica Katarina Kikić Marić, tenor Jasmin Bašić koje je na orguljama pratio Dario Vučić.
Na početku večeri prisutne u crkvi, njih oko 100, pozdravio je župnik domaćin vlč. Dražen Kustura. U svome uvodnom govoru, uz riječi pozdrava i dobrodošlice, parafrazirao je riječi Sv. Ivana Pavla II. koji je jednom zgodom rekao kako religija koja ne stvara i ne podržava umjetnost ne može se zvati religijom. „Vođeni tom mišlju, ali i sa željom dati svoj skromni doprinos kulturnoj ponudi ovoga grada odlučili smo se organizirati mjesečne koncerte u ovoj crkvi koja je nacionalni spomenik kulture Bosne i Hercegovine“, kazao je vlč. Kustura te je zahvalio izvođačima na spremnosti i sudjelovanju na koncertu.
U 45-minutnom koncertu publika je mogla uživati u 10 kompozicija. Kuriozitet ovog koncerta je da su na njemu izvedene dvije praizvedbe: Ave Maria Andrije Pavliča koju su izveli Katarina Kikić Marić i Dario Vučić te O, kako su umilni Marija Katavića koju je otpjevao Jasmin Bašić uz pratnju Vučića. Na programu su se našle i kompozicije: Pieta Signore Alessandra Stradelle, Ave Maria Giulija Caccinija, Pie Jesu Andrewa Lloyda Webera, Mir Darija Vučića, Domovini i ljubavi Ivana pl. Zajca, Vjerujem, dragi Dore Pejačević te Ja sam ti Đurđevu dne Jakova Gotovca koji su u duetu izveli Kikić Marić i Bašić uz orguljsku pratnju Vučića.

Dugotrajni pljesak kojega su dobili izvođači na najbolji je način pokazao uspjelost ovoga koncerta.

Podsjećanja radi u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u listopadu je započeo ciklus koncerata pod nazivom KoncertiDA tijekom kojega se mjesečno organizira po jedan koncert. Sljedeći, adventski, na programu je 8. prosinca u 19:00 i na njemu će nastupiti zbor Katoličkog školskog centra Sv. Pavao iz Zenice.

D. K.

Pratite nas: