U subotu, 15. travnja uoči Nedjelje božanskog milosrđa petero članova benda mladih „Trinitas“ iz župe Presvetog Trojstva iz Novog Sarajeva posjetilo je starački dom kojega vode sestre milosrdnice u naselju Stup.
Tom prigodom susreli su se sa sestrama „vinkovkama“ koje skrbe za starije gospođe te sa samim štićenicama ovoga doma koji se nalazi pri samostanu Majke Divne u Dobrinjskoj ulici u glavnom gradu BiH. Pri tome su im uz skromne darove čestitali Uskrs. Tijekom jednosatnog druženja osim međusobnog razgovara mladi iz benda Trinitas zajedno s bakama koje su posjetili otpjevali su i nekoliko pjesama te im i na taj način uljepšali najveći kršćanski blagdan.

Ovaj susret dogodio se nakon što je grupa župljana iz Novog Sarajeva i za prošli Božić bila u posjetu istom mjestu. Poučeni pozitivnim iskustvom isto su odlučili napraviti i za Uskrs, ali ovoga puta u „pomlađenom sastavu“.
Sama inicijativa koja je realizirana uz suradnju župe Novo Sarajevo i sestara milosrdnica dogodila se uoči Nedjelje božanskog milosrđa te su članovi benda mladih Trinitas odvajanjem svoga vremena učinili veliko djelo milosrđa, a ujedno su uljepšali barem jedno poslijepodne štićenicama doma za starije.

D. K.

Pratite nas: