Devetim koncertom, u isto toliko proteklih mjeseci, na svetkovinu Tijelova u četvrtak, 8. lipnja u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu završena je prva sezona „KoncertiDA“-e.

Nastupilo je četvero studenata treće godine solo pjevanja Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu: braća blizanci Danijel i Tomislav Perić, baritoni, te Idna Muminović, sopran, i Hanadi Karić, mezzosopran. Njih je na klaviru tijekom cijelog koncerta, koji je trajao 80 minuta pratio Milan Lucić. U raznovrsnom repertoaru u kojemu je svako od izvođača izvelo po šest kompozicija publika je mogla uživati u vrhunskim izvedbama četvero mladih umjetnika koji se školuju u klasi profesorica: Ademe Pljevljak-Krehić i Vedrane Šimić, koje su također bile prisutne.

Na kraju koncerta nakon dugotrajnog aplauza prisutnima se obratio maestro Dario Vučić, kompozitor i dirigent inače član Župnog pastoralnog vijeća u Novom Sarajevu na čiju ideju je organizirana KoncertiDA. On je uz čestitku izvođačima izrekao i zahvalu svima koji su bili dio ove lijepe priče. „Mislim da smo uspjeli s misijom – umjetnički i kulturno oživjeti crkvu Presvetog Trojstva, ispuniti duše publici i dati poticaja umjetnicima u njihovim nastupima i interpretaciji. Crkva kao prostor, osim vjerskog, sama po sebi daje i jednu vrstu umjetničkog doživljaja, a kada k tomu dodamo glazbu dobijemo potpuni ugođaj za srce i dušu. To je bila ideja vodilja i cilj ovih koncerata“, istaknuo je Vučić te je zahvalio župniku vlč. Draženu Kusturi, članovi ŽPV-a i ŽEV-a župe, medijskim kućama koje su pratile cijelu sezonu na poseban način portalu Nedjelja.ba i BHRT-u koju je snimao i svom programu emitirao dva koncerta, kao i svim izvođačima i publici koja je svojim dolaskom podržala ovaj projekt.

Zatim je najavio i sljedeću sezonu. „Naredni ciklus počinje u listopadu i završava u lipnju 2024. Pripremamo devet novih koncerata na kojima će nastupi razni izvođači i ansambli iz Bosne i Hercegovine, ali i inozemstva“, istaknuo je Vučić te pozvao publiku na podršku i u novom sezoni KoncertiDA-e.

D. K.

Pratite nas: