U župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu od 15. do 17. lipnja održano je „Dječje ljeto“ za djecu osnovnoškolskog uzrasta na kojemu, ovisno o danima, sudjelovalo između 15 do 20 djece.

Drugu godinu za redom sredinom lipnja, nakon završetka školske godine, u novosarajevskoj župi organizirano je druženje za najmlađe koje je praćeno: molitvom, radionicama, sudjelovanjem u društvenim igrama. Ovogodišnje Dječje ljeto započelo je u četvrtak, 15. lipnja u 10:00 prigodnom molitvom i pozdravnim riječima župnika vlč. Dražena Kusture, glasnogovornika Vrhbosanske nadbiskupije. Nakon kratkog predstavljanja programa djeca su u pratnji s. Nede Kurevija te župljanki Mariele Krajina i Silvie Sić posjetili Vatrogasno društvo Novo Sarajevo 1934. gdje su im ljubazni djelatnici predstavili svoj rad i održali im radionicu na kojoj su ih poučili o zaštiti od požara te postupcima koje trebaju napraviti ukoliko do istoga dođe. Djeca su također imala prigodu vidjeti vatrogasnu opremu te postaviti pitanja vatrogascima.

U preostala dva dana zbog nepovoljnih vremenskih prilika sudionici Dječjeg ljeta vrijeme su uglavnom provodili u dvorani župnoga pastoralnog centra gdje im je s. Neda osmislila različit program koji se sastojao od igre i kreativnih radionica. Zbog obilne kiše koja je padala proteklih dana u subotu, 17. lipnja otkazan je predviđeni izlet na Pale na kojemu su trebali sudjelovati roditelji i djeca, ali je zato u župi organizirano druženje uz roštilj.

D. K.

Pratite nas: