U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u nedjelju, 8. listopada koncertom Admira Vrače i Benjamina Drijenčića na trubi uz klavirsku pratnju Ilme Šut započeo je drugi ciklus koncerata „KoncertiDA“.

Kao gost na orguljama sa skladbom Oda koncertidi koju je skladao posebno za ovu priliku nastupio je Dario Vučić, član Župnog pastoralnog vijeća spomenute župe i idejni začetnik ovoga projekta.

Okupljene u crkvi, njih 70-ak, prije samog koncerta pozdravio je župnik domaćin vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije. Osim izraza dobrodošlice ukratko je predstavio novu sezonu u kojoj je planirano održavanje devet koncerata u razdoblju od listopada 2023. do lipnja 2024. „Nakon prve sezone koja je bila izuzetno dobro posjećena te odlične reakcije publike u novu sezonu ulazimo s još većim entuzijazmom i željom popraviti kvalitetu kulturnih događanja u glavnom gradu BiH. Tako će u novom ciklusu uz domaće umjetnike nastupiti i oni iz inozemstva“, kazao je vlč. Kustura te na poseban način zahvalio prijateljima ovoga projekta: Medijskom centru Vrhbosanske nadbiskupije, Federalnom ministarstvu kulture i sporta te JP BH pošta.

Poslije praizvedbe Vučiće Oda koncertide uslijedio je koncert na čijem su programu bila djela: Georga Gershwina, Josepha Turrina, Ennia Morriconea, Pietra Baldassare, Frederica Chopina, Anthonya Ploga i Petronia Franceschinia koje su izveli Vračo i Drijenčić na trubi uz klavirsku pratnju studentice Ilme Šut koja je u klasi profesorice Višnje Bakalar.

Za kraj vrijedi spomenuti kako je sljedeći koncert planiran za srijedu, 8. studenoga u 19:00 u crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu. Na njemu će nastupiti Emina Smajlovića na violini i Bakir Samardžić na orguljama.

D. K.

Pratite nas: