Na blagdan Sv. Nikole, 6. prosinca u večernjim satima u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu održan je prigodni program te su podijeljeni paketići za djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.

Više od 80 mališana, njihovih roditelja te drugih župljana ispunilo je crkvu u Novom Sarajevu očekujući Sv. Nikolu, anđele i krampuse. Do njegovog dolaska prisutni su imali prigodu poslušati nekoliko pjesama i recitacija koje su izvela djeca koja pohađaju župni vjeronauk, a koje su pripremale Emanuela Buzuk, s. Neda Kurevija i s. Silvija Nikolić.

Nakon što je Sv. Nikola, kojega je za tu prigodu uprizorio Adonis Kozina, ušao u crkvu i uvjerio se kako su djeca bila dobra i poslušna uslijedila je podjela paketića koju su za ovu prigodu osigurali roditelji te tvrtke: Boreas, Violeta, Lasta, Mepas i Podravka.
Vrijedi spomenuti kako je istoga dana slavljena sv. misa zornica koju je predslavio župnik vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije na kojoj je sudjelovalo 80-ak vjernika, od čega je 15-ak bilo djece.

D. K.

Pratite nas: