Četvrti po redu koncert u sklopu drugog ciklusa „KoncertiDA“ kojega organizira župa Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu održan je u ponedjeljak, 8. siječnja.

Na njemu su nastupili nizozemska orguljašica i sopranistica Elske te Lindert, saksofonist Johan van der Linden te njihovi gosti: Lev Pupis, Zoja Vuković, Rijad Šarić, Mirza Sijerčić i Nikola Jovanović.

Okupljenu publiku, njih oko 70, prije početka koncerta pozdravio je župnik vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije. Prisutnima je zaželio Božji blagoslov, zdravlje i mir u 2024. te je na poseban način zahvalio gostima iz Nizozemske koji su ciklus KoncertiDA učinili međunarodnim.
Sam program trajao je sat vremena, a umjetnici su na orguljama i saksofonu izveli djela: Bacha, Mendelssohna, Grigorjeva, Badingsa, Bargiela, Bonina i Lindena. Osobito je impresivna bila izvedba skladbe Ave Maria Elske te Lindert za koji je dobila veliki aplauz prisutnih u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu.

Vrijedi podsjetiti kako je sljedeći, peti po redu, koncert iz druge sezone KoncertiDA planiran za 8. veljače s početkom u 19:00.
D. K.

Pratite nas: