U razdoblju od 11. do 14. siječnja u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu drugu godinu za redom organiziran je „Raspust u župi“ za djecu koja pohađaju osnovnu školu. Projekt je realiziran uz pomoć Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“

Tijekom četiri dana okupljalo se u prosjeku 25 djece koja su imala prigodu sudjelovati u različitim radionicama koje je osmislila s. Neda Kurevija u suradnji s volonterima iz župe. Svaki od susreta započeo je molitvom i blagoslovom župnika vlč. Dražena Kusture nakon čega bi uslijedio prigodan program.

Tako su prvoga dana ovogodišnjeg „Raspusta u župi“ djeca imala prigodu proći malu školu slikanja nakon čega su izradili vlastite slikovnice. Drugoga dana su imali vjeronaučni kviz, osmislili su poruke za taj dan te su igrali različite društvene igre. U subotu, 13. siječnja za sudionike projekta i njihove roditelje bio je organiziran izlet na Pale gdje je u župnoj crkvi župnik Kustura najprije slavio sv. misu. U prigodnoj propovijedi tumačeći evanđeoski tekst koji je govorio o Matejevom pozivu istaknuo je kako je u svom životu važno prepoznati i spremno odgovoriti na Božji poticaj te kako Bog sa svakim ima poseban plan. „Bog u svoju službu ne zove najbolje, najsavršenije i najpametnije nego one koji su spremni prihvatiti njegov izazov. Upravo takve onda on, unatoč njihovim nedostatcima, osposobljuje za misiju naviještanja kraljevstva nebeskog“, poručio je vlč. Kustura. Poslije toga uslijedilo je cjelodnevno druženje uz igre na snijegu za najmlađe dok su njihovi roditelji pripremali zajednički objed za sve.

Posljednjega dana „Raspusta u župi“ u nedjelju, 14. siječnja u 11:00 slavljena je pučka sv. misa na kojoj su sudionici ovog projekta zahvalili Bogu na prethodnim danima te zazvali njegov blagoslov na početku drugog polugodišta.

Reakcije sudionika i njihovih roditelja izuzetno su pozitivne te su zaželjeli da se i u budućnosti organiziraju ovakve vrste susreta koje se sastoje od: molitve, kreativnih radionica, društvenih igara i izleta.
D. K.

Pratite nas: