Na Nedjelju božanskog milosrđa, 7. travnja šest djevojčica i trojica dječaka četvrtog razreda osnovne škole u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu primilo je sakrament prve pričesti.

Pučku sv. misu predslavio je župnik vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije, u suslavlju s ravnateljem Katoličkog školskog centra Sv. Pavao u Zenici vlč. Vlatkom Rosićem.

U prigodnoj propovijedi nakon pročitanih svetopisamskih odlomaka vlč. Kustura najprije je, na primjeru apostola koji su susreli uskrsloga Krista, kazao kako osobni susret s Isusom označava blizinu, radost i mir te daje hrabrost u suočavanju sa svakodnevnim izazovima. „Isus riječi: ‘Mir vama’ uvijek iznova ponavlja svima nama kada primamo svetu pričest. To je povlašteni trenutak kada se mi na osoban, ali stvaran i tajan način, susrećemo sa živim i uskrslim Isusom. Susret je to kojemu bismo i mi trebali ostaviti strah iza sebe, kada bismo trebali biti radosni i ispunjeni nadom jer nam je Isus blizu, jer nam želi biti prijatelj, jer želi biti dijelom našeg života i naše svakodnevnice. Stoga pričest nije tek neki običaj ili obični ritual nego osobni susret s Isusom koji nas voli, poštuje, nikada ne napušta i želi biti trajno u našoj blizini. Pričest je stoga izvor i vrhunac našeg vjerničkog življenja“, poručio je propovjednik te je zatim prvopričesnicima objasnio na koji sve način mogu susresti Isusa. Potaknuo ih je na redovit dolazak na sv. misu i primanje pričesti jer će im to dati snagu, nadu, hrabrost, utjehu, ali isto tako i sigurnost da je Isus trajno prisutan u svojoj Crkvi. Na kraju je roditelje pozvao da svojoj djeci budu prije svega svjedoci, a tek onda učitelji u vjeri.
Sakrament prve sv. pričesti primili su: Marko Burazor, Dora Sić, Nikol Šimić, Matea Kozarić, Viktor Krajina, Dea Lužaić, Lucija Stančić, Karmen Bilić i Toni Buzuk koji su nakon popričesne molitve ponaosob uputili molitve zahvale Bogu.

Po završetku euharistijskog slavlja i zajedničkog fotografiranja uslijedilo je druženje u župnom dvorištu na koje su prvopričesnici i njihovi roditelji pozvali cijelu župnu zajednicu.

D. K.

Pratite nas: