Treću godinu za redom župa Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu organizirala je „Dječje ljeto“ koje je trajalo tri dana, od 20. do 22. lipnja.

U prosjeku je sudjelovalo 10-ak djece od petog do devetog razreda, a posljednjeg dana su im se pridružili i najmlađi članovi župe, djeca predškolskog uzrasta. Cjelokupni program osmislila je i vodila s. Neda Kurevija, a pomagali su joj roditelji i župljani.

Dječje ljeto započelo je u četvrtak, 20. lipnja zajedničkom molitvom koju je predvodio župnik vlč. Dražen Kustura, glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije te simboličnim podizanjem zastave koje označilo otvorenje programa. Kroz tri dana djeca su imala prigodu sudjelovati u različitim aktivnostima: igrama bez granica, odbojci, igri klikera kao i kreativnim radionicama te pravljenju sladoleda. Osobito je zanimljiva bila radionica koju su vodile Inga i Katarina Tvrtković koje su djeci pokazala tehniku pravljena skulptura i posuđa od gline.

Isto tako član Župnoga pastoralno vijeća Dario Vučić djeci je predstavio japansku tehniku origami kojom se presavijanjem papira mogu napraviti različiti predmeti poput držača za mobitel.

Iako je ove godine sudjelovalo manji broj djece nego prijašnjih godina, što zbog velikih vrućina, što zbog ranijeg odlaska na odmor s roditeljima, zadovoljstvo sudionika koji su u župi proveli tri dana pokazatelj je uspješnosti ovog projekta koji se planira organizirati i u budućnosti.
D. K.

Pratite nas: