08
siječanj
19:00 — 20:00

Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

U sklopu druge sezone ciklusa „KoncertiDA“ kojega organizira župa Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u ponedjeljak, 8. siječnja s početkom u 19:00 bit će upriličen četvrti u nizu koncerata na kojemu će nastupiti umjetnici iz Nizozemske Johan Van der Linden i Elske te Lindert.

Na programu će biti izvedena djela Bacha, Mendelssohna, Grigorjeva, Badingsa, Bargiela, Bonina i Lindena. Uz nizozemske umjetnike koji će svirati orgulje i saksofon kao gosti će nastupiti i: Lev Pupis, Zoja Vuković, Rijad Šarić, Mirza Sijerčić i Nikola Jovanović.

Inače, nizozemska orguljašica i sopranistica Elske te Lindert (1980.) počela je učiti orgulje s devet godina. Nakon što je 1998. stekla diplomu srednje škole, iste godine započela je studije orgulja i crkvene glazbe kod Gijsa van Schoonhovena. Uspješno je 2002. diplomirala, nakon čega je studirala na Akademiji Messiaen (druge orgulje) kod Gijsa van Schoonhovena i Cor Ardescha. Ove studije uspješno je privela kraju 2004. izvođenjem Velike orguljske mise J.S. Bacha. Ima više od 11 godina glazbene izvršne odgovornosti za seminare za liturgiju i crkvenu glazbu u Hoevenu, gdje također ima vodstvo u posljednje tri godine.

Johan van der Linden (1961.) diplomirao je 1983. na Konzervatoriju Sweelinck u Amsterdamu. Sudjelovao je na majstorskim tečajevima kod Ivana Rotha, Daniela Defayeta, Frederika Hemkea, Francoisa Daneelsa i drugih. Zajedno sa svojim kolegama, Andréom Arendsom, Arnom Bornkampom i Willemom van Merwijkom, 1982. osnovao je kvartet saksofona Aurelia. Ovaj kvartet saksofona postao je jedan od vodećih ansambala komorne glazbe u svijetu. Johan je 2013. napustio kvartet nakon 31 godine rada. Od 1982. do 1990. bio je za saksofonist Kraljevske vojne kapele u Hagu. Pored užurbane prakse sviranja i podučavanja te majstorskih tečajeva širom svijeta, Van der Linden je također zauzet razvojem novog repertoara za izdavače: Molenaar Edition, Donemus, Tierolff, Matchingarts edition i G.M.F.

Ulaz na koncert je besplatan!
D. K.

Detalji:

Datum:
8 siječnja
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Category: