12
svibanj
19:00 — 19:45

Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

U nedjelju, 12. svibnja s početkom u 19:00 u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu Komorni mješoviti zbor „Lola“ iz Sarajeva održat će koncert u sklopu druge sezone „KoncertiDA“ pod dirigentskom palicom Josipa Katavića.
Na programu će se naći neka od najpoznatijih djela: C. Monteverdija, W. Byrda, A. Brucknera, A. Pärta, T. Skalovskog, C. Vinavera, Z. Lukáša, N. Savića, D. Hristova, D. Veličković-Pantića.
Ulaz na koncert je kao na sve dosadašnje besplatan.
Komorni mješoviti zbor “Lola” osnovan je u siječnju 2015. s idejom njegovanja klasične i moderne zborne literature, kao i približavanje zbornog pjevanja mladima.
Na svom repertoaru izvodi skladbe starih majstora, romantičara i skladatelja XX. stoljeća, kao i skladbe zasnovane na narodnim motivima naroda regije.
U svom relativno kratkom djelovanju, zbor je imao mnogobrojne samostalne koncerte i nastupe, kao i zajedničke koncerte sa zbornim ansamblima i orkestrima kako iz BiH, tako i iz Europe.
Do sada je sudjelovao na devet međunarodnih festivala i natjecanja i osvojio 18 nagrada, i to:
– 2 Grand prixa
– 1 laureat
– 2 nagrade za najboljeg dirigenta
– 4 prva mjesta u kategorijama u kojima se natjecao
– 2 srebrne medalje
– 3 nagrade za najbolje izvedbe skladatelja iz BiH i romantičara
– 1 nagrada publike
– 3 druga mjesta

Komorni mješoviti zbor “Lola” 2019. izabran je u 10 zborova iz cijeloga svijeta koji su se natjecali na prestižnom međunarodnom natjecanju zborova u gradu Spital na Dravi (Austrija), i bio prvi zbor iz BiH, te četvrti iz regije koji je imao tu čast sudjelovati u 56 godina dugoj tradiciji tog natjecanja.
D. K.

Detalji:

Datum:
12 svibnja
Vrijeme:
19:00 - 19:45
Događaj Category: