08
veljača
19:00 — 20:00
Župa Presvetog trojstva
Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

U srijedu, 8. veljače s početkom u 19:00 u crkvi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu bit će održan peti koncert iz ciklusa KoncertiDA. Na njemu će nastupiti istaknuti umjetnik Davor Maraus, profesor udaraljki na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.

Svirat će dva instrumenta koja se, u Sarajevu, rijetko mogu čuti kao solistički instrumenti. To su marimba i vibrafon – instrumenti izuzetnog, mekanog zvuka i prelijepe boje.

Program na koncertu su biseri klasične literature za ove instrumente:

• arr. D. Maraus: MEDLEY
Davor Maraus, vibrafon
• Ney Rasauro: TOCCATA AND DIVERTIMENTO
Davor Maraus, vibrafon, Dario Kos, marimba
• Emmanuel Sejourne: ROMANTICA
Davor Maraus, marimba
• Arvo Pärt: SPIEGEL IM SPIEGEL
Davor Maraus, vibrafon, Dario Vučić, klavir
• Davor Maraus: BAHA/FLOWER AT DAWN
Davor Maraus, vibrafon

Organizator koncerta je župa Presvetog Trojstva – Novo Sarajevo, a ulaz je slobodan!

Inače, Davor Maraus rođen je 1979. u Sarajevu. Srednjoškolsko obrazovanje završio je 1998. odličnim uspjehom u klasi prof. Desanke Jovanović. S obzirom da u to vrijeme nije postojao Odsjek za udaraljke, školovanje je nastavio 2000. u Stockholmu (Švedska), kao dio suradnje Muzičke akademije iz Sarajeva i Kraljevske muzičke akademije iz Stockholma. Diplomirao je s najvišom ocjenom u klasi prof. Joakima Anterota. Od srpnja 2014. u zvanju je izvanrednog profesora za stručno-umjetničku oblast udaraljki, na Odsjeku za klavir i udaraljke Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu. Od rujna 2003. do siječnja 2012. radio je kao profesor udaraljki na Srednjoj muzičkoj školi u rodnom gradu. U listopadu 2004. upisao je postdiplomski studij na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu, koji je završio u travnju 2008. s najvišom ocjenom.
Nastupao je u: Francuskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Rumunjskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. Stalni je član SONEMUS-a, redovna ispomoć Sarajevske filharmonije. Sudionik je seminara u: Parizu, Stockholmu, Gratzu, Dubrovniku, Sarajevu, Banjoj Luci.

D. V.

Detalji:

Datum:
08/02/2023
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Category: