27
travanj
19:00 — 20:00

Loading Događanja
  • Ovaj događaj je prošao.

Hor opere Narodnog pozorišta iz Sarajeva pod dirigentskom palicom Danijela Žontara održat će koncert u četvrtak, 27. travnja s početkom u 19:00 u župi Presvetog Trojstva u Novom Sarajevu u sklopu ciklusa „KoncertiDA“.
Na programu će se naći djela G. Verdija, B. Smetane, P. I. Čajkovskog, J. S. Bacha, W. A. Mozarta te G. F. Handela. Klavirska pratnja bit će Ana Petrović, a publici će se predstaviti i: Lucija Mesarek i Benjamin Drijenčić na trubi, Alex Mateescu na violini te mezzosopran Zana Staniškovska.

Bit će to sedmi po redu koncert iz ciklusa KoncertiDA, a ulaz je kao i do sada besplatan.

Inače, Hor opere Narodnog pozorišta u Sarajevu osnovan je 1946. Pjevači koji su tijekom svih ovih desetljeća sudjelovali u njemu uvijek su davali svoj puni umjetnički doprinos, a kvaliteta i privrženost ono što rade nikada nisu bili upitni. Zbor se uvijek sastojao od pjevača zavidnih glasovnih mogućnosti što potvrđuje i činjenica da su se iz njega iznjedrili brojni epizodisti, solisti kao i operni pjevači. Repertoarski su prešli svu svjetsku opernu zbornu literaturu. Dobitnici su brojnih priznanja poput: Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva za Orffovu kantatu Carmina burana te one za visoki umjetnički dojam na Križankama u Ljubljani za operu Turandot. Hor opere Narodnog pozorišta imao je i mnogobrojna gostovanja u BiH i inozemstvu: Italiji, Austriji, Njemačkoj, Izraelu, Turskoj…

D. K.

Detalji:

Datum:
27/04/2023
Vrijeme:
19:00 - 20:00
Događaj Category: